Balduino Sierra bezorgt kinderen graag een lach op het gezicht

Balduino Sierra is kindercoach bij Combiwel Buurtwerk in Oud-Zuid. Balduino begeleidt kinderen in de basisschoolleeftijd op sociaal-cultureel vlak. Zo organiseert hij diverse naschoolse activiteiten waarbij hij kinderen kennis laat maken met muziek, theater of bijvoorbeeld dans. Maar hij helpt ze ook met communiceren. Hij vertelt hoe de kinderen daarbij gebaat zijn én wat zijn werk voor hem persoonlijk betekent.
Balduino wil kinderen graag een lach op het gezicht bezorgen. ‘Daar gebruiken we culturele vormen als muziek en theater voor’, legt hij uit. ‘Maar die vormen zijn maar een middel. Het gaat er uiteindelijk om dat de kinderen contact maken en een leuke dag hebben. Het heeft dus eigenlijk vooral een sociaal karakter.’

Lees verder

Emily Osei: ‘Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven’

Emily Osei groeide op in Amsterdam Noord en kwam bijna elke dag in het buurthuis. Deze plek was haar houvast en uitlaatklep. Nu is ze nog steeds elke dag in het buurthuis te vinden, maar dan in de Rivierenbuurt én vanuit een andere rol. Als Jongerenwerker bij Combiwel helpt ze jongeren om de juiste keuzes te maken. Emily vertelt over een laagdrempelige manier van coachen, de kleine overwinningen die jongeren boeken en wat haar werk voor haar betekent.

Lees verder
Montse

Montse Lloveras: ‘Vrouwen empoweren door geloof in hun krachten en talenten’ 

Het stimuleren van een gezonde levensstijl is een belangrijk aandachtspunt voor de overheid. De oplossing? De voedselomgeving van mensen gezond en duurzaam maken. Maar leidt een gezonder aanbod automatisch tot gezondere keuzes? Montse Lloveras is buurtwerker in Oud-West en begeleidt een groep vrouwen op het gebied van gezondheid, beweging en ontspanning. In hoeverre heeft zij invloed op de gezonde levensstijl van de buurtbewoonsters? Ze vertelt over gedragsverandering en verbinding en wat dit werk voor haar persoonlijk betekent.

Lees verder
Scroll naar boven