Lenie Smit over Welzijn op Recept

Anderen horen, zien en serieus nemen. Het creëren van energie en creativiteit. Samen de puzzel oplossen. Dat is waar het volgens Lenie Smit om draait als welzijnscoach bij Combiwel Buurtwerk. Ze vertelt over Welzijn op Recept, het belang van het vormen van een brug tussen zorg en welzijn en hoe ze dat aanpakt.

Lees verder

Noureddine Dibi over jongerenwerk op de middelbare school

Noureddine Dibi werkt op een bijzondere plek. Hij is als jongerenwerker voor Combiwel Buurtwerk geen vast gezicht in de wijk, maar wél op het Calandlyceum in Nieuw-West Amsterdam. Het is precies de plek waar Noureddine wil zijn, want hier is hij direct van betekenis voor jongeren én voor de school. Hij vertelt hoe hij het aanpakt en wat het werk met hem doet.

Lees verder

Coraline Gerritsen over buurtinitiatieven en activiteiten

Coraline Gerritsen werkt al 12 jaar voor Combiwel Buurtwerk. 2 jaar geleden heeft zij de overstap gemaakt van Oud-West naar Bos en Lommer. Dat was wennen, maar volgens haar wel een goede keuze. ‘De bewoners hier hebben ons echt nodig’, zegt ze. ‘Als buurtwerkers zien we veel armoede, eenzaamheid en taalachterstand en kunnen we dus echt van betekenis zijn voor mensen.’

Lees verder
Scroll naar boven