Madelon Bos over gezond oud worden in de wijk

Madelon Bos is, zoals ze het zelf verwoordt, een oudgediende bij Combiwel. Ze versterkt ons inmiddels al meer dan 20 jaar. Eerst vanuit verschillende functies waarbinnen ze werkte met jongeren en met name actief was op scholen. Later als buurtwerker in het Huis van de Wijk en als coördinator van Voor Elkaar in Zuid. Madelon is zeer betrokken en actief bij allerlei projecten en netwerken. Wat ze het allerleukste vindt? Daarbinnen dé spin in het web te zijn. Ze vertelt er meer over.

Lees verder

Balduino Sierra bezorgt kinderen graag een lach op het gezicht

Balduino Sierra is kindercoach bij Combiwel Buurtwerk in Oud-Zuid. Balduino begeleidt kinderen in de basisschoolleeftijd op sociaal-cultureel vlak. Zo organiseert hij diverse naschoolse activiteiten waarbij hij kinderen kennis laat maken met muziek, theater of bijvoorbeeld dans. Maar hij helpt ze ook met communiceren. Hij vertelt hoe de kinderen daarbij gebaat zijn én wat zijn werk voor hem persoonlijk betekent.
Balduino wil kinderen graag een lach op het gezicht bezorgen. ‘Daar gebruiken we culturele vormen als muziek en theater voor’, legt hij uit. ‘Maar die vormen zijn maar een middel. Het gaat er uiteindelijk om dat de kinderen contact maken en een leuke dag hebben. Het heeft dus eigenlijk vooral een sociaal karakter.’

Lees verder

Emily Osei: ‘Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven’

Emily Osei groeide op in Amsterdam Noord en kwam bijna elke dag in het buurthuis. Deze plek was haar houvast en uitlaatklep. Nu is ze nog steeds elke dag in het buurthuis te vinden, maar dan in de Rivierenbuurt én vanuit een andere rol. Als Jongerenwerker bij Combiwel helpt ze jongeren om de juiste keuzes te maken. Emily vertelt over een laagdrempelige manier van coachen, de kleine overwinningen die jongeren boeken en wat haar werk voor haar betekent.

Lees verder
Scroll naar boven